Beste buurtgeno(o)t(en),

Welkom in de Duinwijck! Leuk dat je bij ons komt wonen. In deze brief leggen we je graag meer uit over het warmtesysteem in onze wijk.

Hoe de wijk wordt verwarmd

Sinds oktober 2022 wordt onze wijk verwarmd door een duurzaam, innovatief systeem. Zogeheten heatpipes op het dak van de Vliehorst vangen in de voorjaars- en zomermaanden zonnewarmte op. Die wordt opgeslagen in grote ondergrondse buffers zodat we daar in de najaars- en wintermaanden onze huizen mee kunnen verwarmen en warm kunnen douchen.

Dit project wordt gerund door ons als Duinwijck-bewoners samen, in de vorm van de energiecoöperatie VlieWaCo (een afkorting van Vlielandse Warmte Coöperatie). Je betaalt je maandelijkse termijnbedrag aan OM | Nieuwe Energie, maar dat is alleen omdat VlieWaCo die opdracht heeft gegeven om deze financiële administratie te doen. De exploitatie van het systeem doen wij als wijk zelf. 

Kortom: Je hebt voor de warmtelevering dus te maken met OM | Nieuwe Energie én met VlieWaCo.

Je aanmelden als klant bij OM | Nieuwe Energie is verplicht. Net zoals je in je vorige woning klant was bij een andere warmteleverancier (bijvoorbeeld Vattenfall of Eneco). Aanmelden doe je op deze website. OM | Nieuwe Energie zal vanaf dan elke maand een termijnbedrag in rekening brengen voor je warmtelevering, en één keer per jaar met een eindafrekening komen.

Let erop dat je op de aanmeldpagina Duinwijck Warmte aanvinkt, en NIET de Boswijk:

Daarnaast kun je, als je dat wilt, ook lid worden van VlieWaCo, de coöperatie. Als je (gratis) lid wordt van VlieWaCo, houden we je per e-mail op de hoogte van grote ontwikkelingen rond het systeem. Ook word je als lid uitgenodigd voor onze Algemene Ledenvergaderingen, ongeveer twee keer per jaar. Op die vergaderingen kun je vervolgens meestemmen over ontwikkelingen rond ons warmtesysteem. Over eventuele tariefswijzigingen bijvoorbeeld, en of we grote investeringen zouden moeten doen of juist zouden moeten sparen. Per huishouden heeft één persoon stemrecht.

Kortom: lid zijn van VlieWaCo heeft veel voordelen. Aanmelden is niet verplicht, maar het mag wel, graag zelfs! Op deze pagina kun je je aanmelden.

Tot slot: lijkt het je leuk om een grotere bijdrage te leveren de exploitatie van ons warmtesysteem, dan kan dat zeker ook. In bijvoorbeeld de technische commissie of in het bestuur. Wil je meer weten over de technische commissie, neem dan contact op met een van de bestuursleden (Martijn, Kim, Liliane en Gijs). Of mail ons op duinwijck.gasvrij@gmail.com.