Vlieland, augustus 2017

Beste medebewoner van Duinwijck,

Ik, Ineke Weber, Sikkelduin 9, ben gevraagd om mee te helpen een (betere) oplossing te zoeken voor het leveren van de warmte- en de heetwatervoorziening in onze woningen. Voor de duidelijkheid. Ik ben niet meer werkzaam bij de gemeente. Ik ben met pensioen en heb ook geen belangen meer in de gemeentelijke organisatie. Marco Bakker helpt ook mee. Hij is het technisch brein voor dit project.

Wat is er aan de hand?

We werken nu met een wijkverwarming. Eerst werd dat geleverd uit de restwarmte van de eigen energiecentrale op Vlieland. Nuon is een aantal jaar geleden gestopt met de eigen centrale en er zijn 2 grote cv ketels geplaatst om de warmtevoorziening over te nemen.

Nuon wil er vanaf, maar niet zonder dat er een goede oplossing gevonden is. Ons lijkt een goede oplossing als we in ieder geval niet meer geld kwijt zijn aan de maandelijkse lasten dan nu (en liefst natuurlijk goedkoper). En daar gaan we naar op zoek. Antoine Maartens van het energieloket helpt ook mee en heeft subsidie geregeld vanuit de VNG waarmee we professioneel advies kunnen inwinnen.

Als eerste is het belangrijk dat we weten wat het verbruik is in de wijk. De indruk bestaat dat de centrale meer capaciteit heeft dan nodig is. Vraag die gegevens dan op bij Nuon, zou je denken, maar helaas dat gaat niet in verband met de privacy bescherming.

Iedereen kan wel zelf de gegevens opvragen. Ik leg op de achterkant uit hoe je dat kunt doen.

Het zou heel fijn zijn als jullie mee willen werken en de gegevens van het gebruik van de jaren 2017, 2016, 2015 en 2011 zouden willen opzoeken en met ons zouden willen delen. We kunnen dan op zoek naar een goede oplossing. Er komt later zeker een informatieavond waar de verschillende alternatieven worden uitgelegd en toegelicht en we samen een keuze kunnen maken.

Lukt het zelf niet op de gegevens boven water te krijgen, dan kom ik graag langs om het samen uit te zoeken. Een belletje (06 48132113 of 850501) en we maken een afspraak.

Vriendelijke groeten

Ineke Weber

Marco Bakker

Trouwens als er mensen zijn die verstand van zaken hebben en mee willen denken: heel graag.Opvragen warmte verbruik

Ga naar de website van Mijn Nuon

https://mijn.nuon.nl/system/login.jsp

Vul je emailadres en je wachtwoord in.

Heb je nog geen account bij Nuon dan kun je dat op deze pagina aanvragen. Je hebt dan jouw klantnummer nodig. Dat staat op het jaaroverzicht en ook op het bankafschrift waar je de maandelijkse kosten mee betaalt.

Ben je het wachtwoord vergeten dan kun je hier een nieuw aanvragen dat naar je email adres wordt toegestuurd.

Kies in de linkerkolom voor: Mijn jaar- of eindafrekening

Klik op het blauwe knopje met de tekst pdf achter de regel met daarin Jaarafrekening en de datum (bij mij) 12 juli 2017

Op de tweede pagina van het overzicht dat je dan ziet staat boven de blauwe regel met als kop warmte de meterstanden van het begin van het jaar juli 2016 en het einde van het jaar juli 2017 en daarachter het jaarverbruik (in GJ).

Dat verbruik in GJ is voor ons project dus van belang.

Graag willen we dat weten voor 2017, 2016, 2015 en 2011.

Het zou fijn zijn als jullie de gegevens willen delen.

Graag mailen naar mij: fam.weber@home.nl (briefje ingevuld in de bus mag ook).

adres: ……………….

Verbruik 2017: …….

Verbruik 2016: ……..

Verbruik 2015: ………

Verbruik 2011: ………

Woon je er niet al deze jaren, dan is het prima als je de jaren invult die je van Nuon te zien krijgt.

Lukt het niet, dan kom ik graag langs om te helpen. Ik heb verder geen enkel belang bij de gegevens en zal ze ook met niemand delen en alleen gebruiken voor dit project.