Duinwijck gasvrij!!                                                                                    Vlieland, oktober 2018

Beste medebewoner van Duinwijck,

Subsidie gasvrije wijken

YES, YES, YES, we hebben de subsidie gekregen. Het rijk heeft besloten 27 wijken in Nederland te helpen met het gasvrij maken en Duinwijck is een van de gelukkigen!!!

Het betekent dat we de extra kosten om over te gaan van gasgestookte naar duurzame warmte gesubsidieerd krijgen en we dus de toezegging aan de Duinwijckers waar kunnen maken: we kunnen met gelijke maandlasten de overgang maken. En dat is met stijgende gasprijzen in het vooruitzicht heel prettig.

Voortgang

De vraag in de vorige brief om een woning op te geven als demowoning heeft 6 reacties opgeleverd. De woningen zijn

Blinkerd 3 , Blinkerd 9, Vorkduin 8, Vorkduin 18, Sikkelduin 9 en Sikkelduin 13.

Op dit moment zijn we druk bezig om de materialen te bestellen die we nodig hebben om de demowoningen in te richten. Radiatoren die moeten worden aangepast, worden vanuit het project geleverd.

Deze winter worden de ervaringen met de lage temperatuurverwarming gemeten en de bewoners zelf zullen ook aangeven hoe het ze bevalt. We zullen dan weer een bewonersavond organiseren om de ervaringen uit te wisselen. We hebben wat vertraging gehad omdat de nieuwe afleversets die voor de proef nodig zijn, nog niet voldoende waren uitgetest binnen Nuon. We hopen begin november de installaties te doen.

We houden jullie op de hoogte.

Namens projectgroep Duinwijk Gasvrij

Ineke Weber Sikkelduin 9